Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bronka od skoronka Gość
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 9:04 pm Temat postu: Co jest ok !! |
|
|
masz długie kręcone gęste iub pofalowane włosy:
- nie cieniuj ich!!!
- nie ścinaj na fryzurę krutkich włosów "do brody" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Paź 05, 2006 2:22 pm Temat postu: Re: co jest ok |
|
|
Akurat na lekko kreconych grubych wlosach bardzo ladnie wyglada fryzurka "scieniowana" Ja mam proste dosc cienkie wlosy i jak je kiedys wycieniowalam to wygladalam koszmarnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwina Gość
|
Wysłany: Wto Paź 10, 2006 3:35 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem gęste grube włosy wyglądają bardzo ładnie gdy są wycieniowane... dodaje im to lekkości i sprawia że po umyciu same się odpowiednio układają... to samo w temacie: kręcone włosy!!! - jeżeli nie wycieniujesz kręconych włosów będziesz wyglądała jakbyś miała na głowie kask... naturalnie kręconych włosów i włosów po trwałej - nie czesz po umyciu i najlepiej nie susz - unikniesz efektu 'siana'... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sky Blue Gość
|
Wysłany: Wto Paź 10, 2006 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Z kręconymi włosami to jest trudna sprawa...ale rzeczywiście, cieniowanie im dobrze robi - dodaje lekkości a włosy lepiej się kręcą. Ale trzeba trafić na dobrego fryzjera. Włosy kręcone są nieprzewidywalne (sama to po sobie wiem) i jeśli się je raz wycieniowało i żle się układały to nie nalezy się tym zrażać. Trzeba zmienić fryzjera, aż trafi się na oczekiwany rezultat. Są różne techniki cieniowana, ja np wystrzegan się maszynek- moje włosy wyglądają po ich uzyciu jak pierze...
Duuuużo pomaga też pianka do kreconych włosów.
Skoro pisze o kreconych włosach to jeśzcze coś - nie nalezy na nich robić trwałej bo loki zamiast nabierać mocniejszego skrętu wyglądają jakby były połamane (oh! czemu dowiedizałm się o tym po fakcie ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|